dropshipping-nedir-faydalari-nelerdir

Dropshipping Nedir? Faydaları Nelerdir?

Online alışverişin popülaritesi artmaya devam ederken, girişimciler yüksek kârlı, düşük yatırımlı işletmeler yaratmak için giderek daha fazla e-ticarete yöneliyor. Dropshipping’in devreye girdiği yer de burası.

 

Dropshipping Nedir?

Dropshipping, perakendecinin malları stokta tutmadığı, bunun yerine müşteri siparişlerini ve sevkiyat ayrıntılarını ya üreticiye ya da daha sonra malları doğrudan gönderen bir toptancıya aktardığı bir tedarik zinciri yönetimi tekniğidir.

Ana konsept, aslında sahip olmadığınız ürünleri satmanızdır. Bu, bir çevrimiçi mağaza kurabileceğiniz, bir fiyat artışı ekleyebileceğiniz ve ürünleri müşterilere satabileceğiniz ve siparişi tedarikçinize iletebileceğiniz anlamına gelir. Karşılığında ürünü firmanız adına müşterinize gönderirler. Bu iş modelinin birçok avantajı ve dezavantajı vardır, işte bunlardan birkaçı:

 

Dropshipping’in Avantajları

 

Düşük Yatırım

Dropshipping’in en büyük avantajlarından biri, önceden envantere binlerce lira yatırmak zorunda kalmadan bir mağaza açmanın mümkün olmasıdır. Fiziki mağazalar, envanter satın almak için kapılarını bile açmadan önce büyük miktarlarda paraya ihtiyaç duyar. Ancak dropshipping yöntemiyle; bir müşteri satın alma yapana kadar ürünü satın almazsınız. Bu, düşük başlangıç ​​maliyetleri ve azaltılmış risk anlamına gelir.

 

Zamandan ve Paradan Tasarruf

Fiziksel bir mağazayla uğraşmanız gerekmediğinde, işinizi kurmak daha kolaydır. Ürünlerinizi depolamak için bir depo bulmanız, yönetmeniz ve bunun için ödeme yapmanız gerekmez. Siparişlerinizi paketlemenize ve göndermenize gerek yoktur. Stok seviyelerini izlemeye ve korumaya gerek yoktur. İadeleri işlemenize veya envanteri takip etmenize gerek yoktur. Bunların her biri size zaman ve para kazandıracaktır.

 

Esnek Konum

İşletmeniz herhangi bir yerde olabilir. İnternet bağlantınız olduğu, tedarikçilerinizle iyi bir ilişkiniz olduğu ve müşterilerinizle iletişim kurabildiğiniz sürece esnek konumun özgürlüğüne sahipsiniz.

 

Çeşitlilik

Envanter satın aldığınızda, az sayıda ürünü daha büyük miktarlarda satın almak daha kolay ve daha ucuzdur. Ancak dropshipping ile hiçbir ekstra ücret ödemeden istediğiniz kadar farklı ürün satabilirsiniz. Bunları sitenizde listelemek için zamanınız varsa, onları satma olanağınız her zaman vardır.

 

Ölçeklenebilirlik

Dropshipping ile işin çoğunluğu tedarikçilere düşer. Bu satışları elde etmek için çalışmak gerekecek, ancak işiniz beklenmedik bir şekilde iki katına çıkarsa, iş yükünüz olmayacaktır. İşinizi ölçeklendirirseniz sizin için daha az büyüme sancıları anlamına gelir.

 

 

Dropshipping’in Dezavantajları

 

Düşük Kar Marjları

Düşük gider maliyetlerinden yararlanan ve müşteri tabanını ve gelirlerini hızla büyütmek için ürünlerini en düşük fiyatlarla satan birçok çevrimiçi perakendeci var. Daha kaliteli bir web sitesi ve daha iyi bir müşteri hizmeti sunabilseniz de, müşteriler nihayetinde fiyatları karşılaştırır ve daha ucuz seçeneği tercih eder.

 

Tedarikçilere Güven

Satın aldığınız ürünleri satmadığınız için envanterinizi takip etmek daha zordur. Diğer işletmelerin siparişlerini yerine getiren ve envanterin günlük olarak değişmesine neden olan birden fazla tedarikçi kullanıyor olabilirsiniz. Tedarikçilerinizle envanterinizi takip edecek sistemler olsa da bunlar her zaman hatasız çalışmaz.

 

Sevkiyatta Komplikasyonlar

Birden fazla tedarikçi kullanıyorsanız, bir müşteri her birinden tek bir siparişte satın alma yaparsa, bu tedarikçilere birden fazla nakliye ücreti ödeyebilirsiniz. Bu masrafları müşteriye iletmek doğru olmaz, bu nedenle bu masrafları karşılamanız gerekecektir. Ayrıca, müşterilere farklı zamanlarda farklı paketlerin ulaşması, işletmeniz hakkında iyi bir imaj oluşturmayabilir.

 

Kalite Kontrol

Satış sürecine üçüncü bir tarafın eklenmesi, kaçınılmaz olarak ortaya çıkabilecek hatalara yer bırakacaktır. Nakliye, eksik ürünler, düşük kaliteli ya da hasarlı ürünlerle ilgili sorunlar, satıcı olarak işletmenizin itibarını yönetmek veya düzeltmek sizin sorumluluğunuzda olacaktır. Bu, sizin suçunuz olmayan bir şey için suçlandığınızda sinir bozucu olabilir.