online-odeme-alma-yontemleri-nelerdir

Online Ödeme Alma Yöntemleri Nelerdir?

Birçok tüketici çevrimiçi alışveriş yaparken kredi kartı veya banka kartıyla ödeme yapmayı tercih ediyor. Ancak, çevrimiçi alışveriş yaparken, ödeme bilgilerinize hırsızlar veya bilgisayar korsanları tarafından erişilmesi ve yetkisiz ödemeler yapmak için kullanılması riski her zaman vardır. Kredi kartları en güvenli seçenek olma eğiliminde olsa da, güvenli, verimli ve kullanımı kolay başka alternatif ödeme yöntemleri de vardır. Sizler için en çok kullanılan online ödeme alma yöntemlerini listeledik.

 

Kredi kartları

Kredi kartı, bir finans şirketi tarafından verilen bir tür ödeme kartıdır ve kart sahiplerinin mal ve hizmetler için ödeme yapmak üzere borç almalarını sağlar. Birkaç basit önlemle, kredi kartları çevrimiçi ödeme yapmanın çok kolay ve güvenli bir yolu olabilir. Kredi kartları çok güçlü tüketici korumasına sahip olduğundan, yaygın olarak çevrimiçi işlem yapmanın en güvenli yollarından biri olarak kabul edilirler.

 

Banka kartları

Banka kartı, bir satın alma işleminde ödeme yapmak için doğrudan tüketicinin hesabından para kesen bir ödeme kartı türüdür. Kredi kartının kolaylıkların çoğunu sunarlar ve bazı durumlarda kredi kartlarıyla aynı tüketici korumalarına sahiptirler. Bir banka kartı, belirli bir satın alma için doğrudan bir banka hesabından nakit çeker ve bunu satıcının elindeki bir hesaba aktarır. Çoğu çevrimiçi satıcı, banka kartı satın alımlarını kabul eder.

 

Dijital cüzdanlar

Dijital cüzdan, kullanıcının gelecekteki herhangi bir çevrimiçi işlem için parasını saklayabileceği bir ön ödemeli hesap türüdür. Dijital cüzdan bir şifre ile korunmaktadır. Bir dijital cüzdan yardımıyla, para transferi veya online alışveriş yapılabilir.

Bir dijital cüzdan hesabı oluşturup bunu banka hesabına bağladıktan sonra para çekebilir veya yatırabilirler.

Dijital cüzdan ile tüm işlemler kolay ve hızlıdır. Müşteri bilgilerini ve birden fazla kredi/banka kartını saklar. Tek seferlik kayıt gerektirir ve ödeme yaparken her seferinde tekrar bilgi girme ihtiyacını ortadan kaldırır.

Sipay Dijital Cüzdan ile masrafsız bir şekilde 7/24 güvenle para transferi veya online alışveriş yapabilirsin.

 

Sanal POS

Sanal POS, e-ticaret'in tüketicilerden kredi veya banka kartları yoluyla ödeme kabul etmesini sağlayan bir sistemdir. Hiçbir entegrasyona gerek olmadan, internete erişilebilen her yerden basit ve güvenli bir şekilde ödeme alınmasını sağlar.

Sipay Sanal POS ile, tüm bankalarla tek tek anlaşma yapmaya gerek olmadan, banka ve kredi kartlarıyla uygun komisyon oranları ile 24 saat içinde ödeme almaya başlayabilirsiniz.

 

Sipay Sanal POS Avantajları

  • Güvenli ve hızlı bir şekilde ödeme alarak satışlarınızı artırabilirsiniz,
  • Tüm bankalarla 18 aya varan taksit imkanına sahip olursunuz,
  • Ödemelerinizi ertesi gün alırsınız,
  • En uygun komisyon oranları ile karınızı artırıp işinizi büyütebilirsiniz.
  • PCI-DSS sertifikalı global standarttaki altyapısı ile ödemeleriniz güvendedir.

 

Link ile Ödeme Alma

Basit bir ifadeyle, link ile ödeme alma, anında çevrimiçi ödeme yapmak için satıcı tarafından çevrimiçi ödeme talebinin oluşturulduğu ve müşteriyle paylaşıldığı bir çevrimiçi ödeme yöntemidir. Satıcı, oluşturduğu linki SMS, mail veya sosyal medya aracılığıyla müşterilerine göndererek kolayca ödeme alabilir.

Sipay Link ile Ödeme Alma sayesinde internet üzerinden satış yapan, fakat internet sitesi olmayan kullanıcılar da üye iş yeri panelinden link oluşturarak diledikleri zaman, diledikleri yerden güvenle ödeme alabilir.