kobiler-icin-odeme-alma-yontemleri

KOBİ’ler İçin Ödeme Alma Yöntemleri

KOBİ’lerde ödeme seçenekleri söz konusu olduğunda, sorunsuz, stressiz bir ödeme süreci başarı için hayati önem taşır. Ödeme yöntemlerini çeşitlendirmeniz ve tüketiciye güven veren bir sistem bulmanız tüm işinizi etkileyecek bir faktördür. İşletmenizin hangi alanda hizmet verdiği önemli değildir. Yalnızca işlemlerinizin boyutu ve hedef kitlenizin alışkanlıklarına göre bile ödeme yöntemlerini belirlemeniz mümkündür. İçinde bulunduğumuz döneme bağlı olarak karar vermek gerekirse, yeni nesil ödeme yöntemleri hem sizi hem de tüketiciyi memnun edecektir.

 

  1. Kredi/Banka Kartı ile Ödeme

KOBİ’ler, herkes tarafından en çok tercih edilen kredi/banka kartı ile yapılan ödeme yöntemini birincil ödeme seçenekleri olarak belirleyebilirler. Fiziksel POS cihazları, e-ticaret sitelerinde sanal POS olarak karşımıza çıkmaktadır. Her kurumun farklı prosedür ve komisyon oranları vardır. Kredi/banka kartı ile ödeme almak isteyen işletmeler için iki seçenek vardır. İlk seçenek; sanal POS almaya karar verilen bankaya başvuru yapmaktır. Gerekli prosedürler ve evrakların hazırlanmasından sonra e-ticaret sitesine entegre edilmesi ve ödeme almaya başlamak için belirli onayların beklenmesi gereken seçenektir. Diğer seçenek ise uygun komisyon oranlı ve uzun prosedürler olmayan, ertesi gün ödeme almaya başlanabilen Sipay Sanal POS’a başvuru yapmaktır. Sanal POS kullanımının tercih edilmesinde güvenli olması büyük rol oynarken taksit imkanının sunulması da tercih sebeplerinden biridir.

 

  1. Kapıda Ödeme Yöntemi

E-ticaret sitelerinden yapılan alışverişlerde bir kısım hala kart bilgilerini vermek istemiyor. Bu nedenle kapıda ödeme seçeneği sunmak satışlarını artırmasına neden olacaktır. Tüketici ürünü hiçbir ücret ödemeden satın alır ve ürün teslim aşamasındayken ödeme yapılır.  Kapıda ödeme yönteminde nakit ödeme olabileceği için mobil POS, manuel POS ya da link ile ödeme alma seçenekleri de kullanılabilir.

 

  1. Mobil POS ile Ödeme

Daha çok saha satışları ve kapıda ödeme yöntemleri için kullanılan mobil POS ile ödeme alma yönteminde yapılması gereken tek şey ödeme alınacak banka uygulamasını telefona indirmektir. POS cihazı ve maliyeti olmadan telefonu POS cihazına çevirerek ödeme almak işinize de katkı sağlayacaktır. Sipay mobil POS ile, ödeme kuyrukları oluşturmadan hızlı ve temassız ödeme almak mümkündür.

 

  1. Manuel POS ile Ödeme

Hiçbir entegrasyona ihtiyaç duymadan direkt olarak üye iş yeri panelinden ödemelerin yönetilebileceği manuel POS ile fiziksel POS ücreti ödemek zorunda kalmadan ödeme alınabilir. 3D güvenliğinin şart olduğu bu ödeme yönteminde Sipay manuel POS ile güvenli ve hızlı bir şekilde ödeme almak kolaylaşmaktadır.

 

  1. Link ile Ödeme Alma

Manuel POS cihazında olduğu için hiçbir entegrasyon gerektirmeyen, yalnızca üye iş yeri panelinden gerekli ürün ve fiyat bilgisinin girilmesinin ardından oluşturulan link ile ödeme alınabilir. Oluşturulan link tüketiciye SMS, e-posta vb. aracılarla gönderilir. Tüketici ise başka bir kişiyle herhangi bir bilgi paylaşmak zorunda kalmadan ödemesini tamamlayabilir. Sipay link ile ödeme alma hizmeti ile zaman ve mekan kolay, hızlı ve güvenle ödeme alınmasına engel değildir.

 

  1. Havale/EFT ile Ödeme

Havale/EFT yönteminde müşteri ürün ya da hizmeti satın aldıktan sonra ücreti gerekli hesaba göndererek onaylanmasını bekler. Gönderilen ücret onaylandıktan sonra sipariş alınmış olur. Sipay Sanal IBAN ile üye iş yeri panelinden ödeme takibi ve yönetimini kolay bir şekilde takip edilebilir.

 

  1. Dijital Cüzdan ile Ödeme

Kart bilgilerinin paylaşılmadan ödeme yapılmasına izin verilen başka bir ödeme yöntemi ise dijital cüzdanlar ile yapılan ödemelerdir.  Sipay Dijital Cüzdan sayesinde bankalara ihtiyaç duymadan 7/24 kolay ve hızlı bir şekilde para transferi gerçekleştirilebilir. Ayrıca dijital cüzdan ile müşteriler güvenli bir şekilde ödemelerini tamamlayabilirler.