evden-calismanizi-kolaylastiracak-programlar

Evden Çalışmanızı Kolaylaştıracak Programlar

Dünyaca içinde bulunduğumuz salgın krizi sebebiyle, birçok şirket evden çalışma modelini uygulamaya başladı. İlk başta ofis çalışma ortamından uzaktan çalışma modeline geçiş süreci ve bu sürecin yönetilmesi zor olabilir. Uzaktan çalışan herkes, ne zaman çalışacağını, nasıl bir düzende çalışacağını, iş ve kişisel yaşam dengesini nasıl kuracağını bulmalıdır.

 

Uzaktan çalışma modeline geçiş ile birlikte, çalışanlar arası iletişimi ve iş takibini kolaylaştıran çeşitli programlar, şirketler tarafından tercih edilmeye başlandı. Sizlere fayda sağlayacak bu programları aşağıda listeledik.

 

 

slack

Özellikle kalabalık bir ekipseniz Slack programını tercih edebilirsiniz. Slack programı ile farklı takımlar oluşturabilir, konu ve proje bazlı kanallar kurup haberleşebilirsiniz. Grup üyelerinin yetki ve sorumluluklarını belirleyebilir, projeniz özelinde iş takibi yaparak iletişim kurabilirsiniz. Ayrıca mükemmel bir arşiv arama özelliğine sahip. Aradığınız herhangi bir kelimeyi ister yazışmalarda ister dosyalar içinde kolaylıkla bulabilirsiniz.

 

 

trello

Proje ve içerik yönetimi için kullanılabilecek en yaygın programlardan biridir. İş takibi ve planlama konusunda gayet kullanışlı bir uygulama. Trello ile projenizi hazırlayıp proje ekibini davet edebilir ve bu proje sürecini online olarak takip edebilirsiniz. Tamamladığınız işleri sürükle bırak yöntemiyle “tamamlandı” bölümüne taşıyarak günlük veya haftalık işlerinizin hangi aşamada olduğunu rahatlıkla takip edebilirsiniz. Ayrıca panolar oluşturup iş listelerini kartlar şeklinde oluşturabilir, basit arayüzü sayesinde oluşturduğunuz iş panolarını keyifle yönetebilirsiniz.

 

 

asana

Web ve mobil uygulama üzerinden yönetilebilen platform olan Asana, kolay kullanımı ve pratik özellikleri ile bilinen bir proje yönetim uygulamasıdır. Asana ile ekibinizin görevlerini planlayıp takibini kolayca sağlayabilirsiniz. Çalışanlara görevleri hakkında notlar yazabilir ve istenildiği takdirde görevdeki ilerleme durumu ekip liderine otomatik mail yoluyla iletilebilir.

 

 

zoho

Zoho Projects, şirketinizin verimliliğini arttırmak ve çalışanlarınız arasında koordinasyonu sağlamak açısından öne çıkan bir program. Programın içerisinde bulunan zaman modülleri sayesinde, kendinizin ve ekibinizin çalışmalarını kolayca takip edebilirsiniz.

 

 

evernote

Çoğunlukla not tutulan ve arşivleme gerektiren projelerde kullanılan Evernote, akıllı telefonlar için tasarlanan uygulamasında belge tarama özelliği ile dikkat çekiyor. Bu özellik ile cep telefonunuz ile çektiğiniz görüntüyü tarayıcı kalitesinde kaydedebilirsiniz. Ayrıca aldığınız notları kolayca ekibinizle paylaşabilir, notlarınız içerisinde yer alan önemli bir bölge varsa işaretleyebilir veya görsellerle zenginleştirebilirsiniz.