dijital-pazarlama-uclusu-markaniz-icin-3-temel-strateji

Dijital Pazarlama Üçlüsü: Markanız İçin 3 Temel Strateji

Bir işletmenin başarısı, marka reklamcılığının mümkün olduğunca çok sayıda potansiyel müşteriye, mevcut müşteriye ve sadık müşteriye ulaşmasını sağlamak için stratejik bir dijital pazarlama planı gerektirir. Bu düzeyde başarı elde etmek, dijital pazarlama çeşitliliğine bağlıdır. Uygulayacağınız bu dijital pazarlama üçlüsü ile marka bilinirliği oluşturabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

  1. Ücretli Medya

Ücretli medya, markanızın tanıtımı için harcama yaptığınız her şeydir. Görüntülü reklamlar, ücretli arama reklamları, Facebook reklamları ve diğer reklamlar gibi farklı ücretli medya türleri mevcuttur ve farklı şekillerde kullanılabilir. Ücretli medya, büyüyen işletmeniz için ekstra bir masraf olsa da size geniş bir izleyici kitlesi sağlayacaktır. Stratejik olarak kullanılan ücretli medya, doğru müşterileri doğru markaya yönlendirme amacını gerçekleştirecektir. Aynı zamanda işletmenize markanızın reklamlarını kimlerin gördüğü konusunda açık bir kontrol sağlayacaktır.

Ancak ücretli medyanın yararları yanında zorlukları da vardır. İlk olarak, tüketicilerin reklamınızı gözden kaçırabileceği gerçeğidir. İkincisi ise, yeni teknoloji ile tüketicilerin reklamınızı engellemesini mümkün kılması ve reklamınızın yanıt oranını azaltmasıdır.

 

  1. Sahip Olunan Medya

Ücretli medya ek bir masraf gerektirse de sahip olunan medya, web siteniz, mobil siteniz, blogunuz, ve sosyal medya hesaplarınız gibi markanızın halihazırda sahip olduğu ve kontrol ettiği birçok dijital varlığı içerir. İşletmenizin sahip olduğu dijital varlıkların her biri arama pazarlaması için optimize edildiğinde, markanız potansiyel müşterilerin ürünlerinizi veya hizmetlerinizle alakalı konuları aradığı zaman bulunmasını sağlayacaktır. 

Sonuç olarak, kontrol edebileceğiniz ve markanıza özel olan herhangi bir web varlığı, sahip olunan medya olarak bilinir. Sahip olunan medya da ne kadar çok olursa markanız çevrimiçi ortamda o kadar fazla var olur, bu da şirketinizi yetkili kılar ve arama motoru sayfalarındaki sıralama sonuçlarınızı yükseltir.

 

  1. Kazanılmış Medya

Ücretli ve sahip olunan medyanın aksine kazanılan medya, müşterileriniz tarafından oluşturulan reklamlardır. Kazanılan medya, bir müşterinin ağızdan ağıza reklamlarınız için kanal haline gelmesi veya markanızı önermek için sosyal medyayı, kişisel bir blogu veya inceleme web sitesini kullanmasıdır. Bu tür bir öneri veya inceleme, markanızın sahip olmayı umabileceği en iyi destek olabilir. Müşterilerden gelen olumlu yorumlar her zaman reklamlarınızdan daha güvenilir olacaktır. Çünkü müşterilerin bir ürünü övmekten kazanacakları hiçbir şey yoktur.

Kitlenizin markanız hakkında ne söylediği, kimin söylediği kadar önemlidir. İşletmeniz pazardaki en iyi etkileyicilerin dikkatini çekiyorsa, bu aynı zamanda arama motoru sonuç sayfalarındaki yetkili sıralamanızı da iyileştirecektir. İzleyicilerin beğenisini kazanmak için en etkili kanal olarak kabul edilen sosyal medya platformları, müşterilerinizden kazanılan medyayı oluşturmak için alan sağlar.