dijital-cuzdan-nedir

Dijital Cüzdan Nedir?

Dijital Cüzdan, internette yapacağınız işlemlerin için para yatırmanıza ve paranızı yönetmenize imkan tanıyan online bir uygulamadır. Dijital cüzdanlar sayesinde, kart bilgilerinizi paylaşmaksızın internet üzerinden alışveriş yapabilirsiniz. Ayrıca banka hesabına sürekli ihtiyaç duymadan kolay ve hızlı biçimde para transferi gerçekleştirebilirsiniz.

Dijital cüzdanlar sayesinde tüm kredi, banka veya ön ödemeli kart bilgileriniz, dijital ortamda güvenle saklanır ve internet alışverişlerinde bu kartlar ile tek tıkla ödeme yapabilmenizi sağlar. Böylece tüketiciler, hızlı ve güvenli bir şekilde ihtiyaçlarını karşılar.

Dijital cüzdanlar, bir tüketicinin tüm ödeme bilgilerini güvenli bir şekilde saklayarak fiziksel bir cüzdan taşıma ihtiyacını ortadan kaldırır. Ayrıca dijital cüzdanlar, fiziksel bir firma veya şubede banka hesabı gerektirmez, bu nedenle daha geniş bir kullanım alanı sunar.

Dijital cüzdanın en yaygın kullanıldığı yöntem mobil uygulamalardır.

 

Dijital Cüzdan Avantajları

Dijital cüzdan kullanımı, beraberinde birçok avantaj getiriyor. Bunlardan birkaçını sizler için sıraladık:

Kolaylık sağlar

Dijital cüzdan sayesinde, kullandığınız tüm kartları ve diğer önemli verileri tek bir uygulamada saklayabilirsiniz. Böylece her ödeme işleminde, kartınızı bir cüzdanın veya çantanın içinde aramak için zaman kaybetmenize gerek yoktur. İhtiyacınız olan her şey elinizin altında, kolay yönetilebilir ve kullanımı kolaydır.

Güvenlidir

Güvenli bir dijital cüzdan uygulamasında sahip olduğunuz tüm veri şifrelenir ve asla üçüncü taraf kuruluşlarla paylaşılmaz. Dolayısıyla internetten alışveriş yaptığınızda, işlem yaptığınız kartın ayrıntılarını karşı firma asla bilemez. Ayrıca yaptığınız her işlemin, sizin tarafınızdan onaylanması gerekir. Dijital cüzdan uygulamanız da aynı şekilde cihazınızın güvenlik sistemi tarafından korunmaktadır. Bu da, birisi akıllı telefonunuzu çalarsa veya bulursa, dijital cüzdanınızın içeriğine erişiminin hayli zor olacağı anlamına gelir.

Daha iyi gider takibi

Yaptığınız tüm işlemlerle ilgili bilgiler, harcamalarınızı daha iyi kontrol edebilmeniz için uygulama içinde saklanır. Bütçede kalmak sizin için zorsa, çok büyük miktarlarda para israf etmenizi önleyecek belirli harcama kategorileri için limitler belirleyebilirsiniz.

                                                                       

Sipay Dijital Cüzdan

Hala bir dijital cüzdanınız yoksa, Sipay cüzdan açmanın tam zamanı. Telefon numaranızı girdikten sonra gelen doğrulama kodunu girip cüzdanınızı anında açabilirsiniz. Kimlik doğrulama yaptıktan sonra limitler dahilinde hesabınıza para yatırabilir, gönderebilir ve hesabınızdaki parayı banka hesabınıza transfer edebilirsiniz. Para göndermek istediğiniz kişilerin Sipay cüzdanına sahip olmasına da gerek yok, telefon numarasını bilmeniz yeterli. Ayrıca Sipay kullanıcılarından para da talep edebilirsiniz.

Sipay’in kullanıcı dostu arayüzünden paranızı yönetip harcamalarınızı takip edebilirsiniz. Sipay Dijital Cüzdan sahibi olmak için 13 yaşından büyük olmanız yeterli! Daha detaylı bilgi için web sitemizi (www.sipay.com.tr) ziyaret edebilirsiniz.