sanal-pos-entegrasyonu-nedir-nasil-yapilir

Sanal POS Entegrasyonu Nedir? Nasıl Yapılır?

E-ticaret siteleri ya da işletmelerin internet üzerinden yaptığı işlemler gün geçtikçe artıyor. Satıcı ile internet bağlantısının diğer bir ucundaki müşteri ya da müşteri adaylarını ödeme işlemi için bir araya getirmek amacı ile Sanal POS kullanılıyor. Bu sayede işletme ya da satıcı güvenli bir satış gerçekleştirirken ücretini de banka gibi güvenli bir ödeme kanalı aracılığı ile almış oluyor.

Gittikçe büyüyen ya da büyümek isteyen işletme veya e-ticaret sitelerinin başarı ve kazanç için atacağı en büyük adım sanal POS entegrasyonunu gerçekleştirmek olmalıdır. Edinilen yeni alışveriş kültürü firmaların sanal POS geçişini zorunlu kılıyor. Peki, sanal POS entegrasyonu nedir? İşletmelerin ya da e-ticaret sitelerinin internet üzerinden yapılan işlem veya alışverişlerde hizmet alınan banka ile arasındaki iletişimi sağlayan bir sistemdir.

Sanal POS entegrasyonu e-ticarette güvenilirliği artıran önemli hizmetlerden biridir. Bu sayede e- ticaret siteniz sosyal ağlarda ya da potansiyel müşterilerin gözünde daha güvenli bir yerde olacaktır. Ulaşamayacağınız birçok müşteri adayına ya da potansiyel müşterilere sanal POS entegrasyonu sayesinde ulaşırken satışlarınız da artmaya başlayacaktır. Ayrıca sanal POS entegrasyonu ile e-ticaret siteniz ya da işletmenizin adını kullanarak dolandırıcılık faaliyetinde bulunmak isteyenlerin de önüne geçmiş olursunuz. Bu da size ticarette hem uzun vadede hem de kısa vadede kazanç sağlar. Sanal POS entegrasyonunda işini bilen bir firma olan sipay.com.tr ile iletişime geçerek sanal POS entegrasyonunun getirisi ve bankalar ile yapılması gereken anlaşmalar konusunda daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Sanal POS Entegrasyonu Nasıl Yapılır?

Sanal POS entegrasyonu ile mağazanızın fiziki POS cihazına olan bağımlılığı ortadan kalkar. İnternet ağının diğer ucunda bulunan her müşteriye ulaşma imkânı sağlar. Bunlardan daha da önemlisi müşteriler üzerinde güven tazeleyici bir yönü de bulunmaktadır. Bu sayede satışlarınız eskisinden çok daha iyi ve hızlı olacaktır.

Sipay.com.tr sanal POS entegrasyonu sayesinde kredi kartlarına ihtiyaç duyulmadan e-ticaret sitesinden otomatik olarak muhasebe işlemlerini de yapmış olursunuz. Böylece sitenizin muhasebe işlemleri ve evrak dokümanlarını elde etmek daha kolay hale gelir. Sanal POS entegrasyonu müşterilerin ödeme işlemini basit ancak güvenli bir şekilde yapmasına olanak sağlar. Müşterilere karşı özelleştirilmiş seçenekler, taksitli veya tek çekim satış imkânı ile hem satıcıya hem de alıcıya avantaj sağlar. Bunların dışında işletme ve operasyon maliyetiniz bir hayli azalırken çevre dostu bir ödeme şeklini de işletmenize kazandırmış olursunuz. Her yönü ile bakıldığında çok fazla avantajı olan sanal POS entegrasyonu nasıl yapılır?

  1. Sanal POS entegrasyonu yapılırken sanal POS kurulumuna ihtiyaç duyulur. Bunun için ilk olarak SSL güvenlik sertifikası almak gerekir. SSL güvenlik sertifikası şifreli bağlantı sağlar ve web sitesinin kimliğini doğrular. Güvenli bir alışveriş için bu sertifika gerekli bir protokoldür.
  2. Sertifika alındıktan sonra e-ticaret sitenize satışını yapacağınız ürünleri yüklemeniz gerekir.
  3. Dijital imza sirküsü, nüfuz cüzdanı, vergi levhası ve bazı evrakları topladıktan sonra başvuru yapılması gerekir.
  4. Başvuru sonrası evraklarınız incelenerek size olumlu ya da olumsuz dönüş yapılır. Sanal POS entegrasyonunuzun tamamlanması için olumlu dönüş almanız gerekir. Başvuru formunda ve bilgilerinizde eksiklik olmadığı sürece başvurunuz onay alır ve siz de artık sanal POS uygulamasına geçebilirsiniz. Olumsuz dönüş yapıldığında ise eksikleriniz varsa tamamlayıp tekrar başvuru yapma imkânınız vardır.

Sanal POS’a geçiş yaptığınızda e-ticaret sitenizden alışveriş yapacak müşterinin alışveriş esnasında ödeme sisteminde bulunan bilgileri toplanarak müşterinin bankasına gönderilir. Ödeme sistemi tüm verileri denetler. Ödeme işlemi güvenli ve bilgiler doğru ise banka ödemeyi gerçekleştirir. Müşteri ve bankaya bu işlem rapor edilir. Müşteri de ekstre ya da hesap hareketlerinde bu işlemi rahatlıkla görür.

E-ticaret siteniz için sanal POS entegrasyonunu tamamlamak, işini bilen bir firma tarafından yapılıyor ise oldukça kolaydır. İşletme ya da serbest meslek sahibiyseniz veya e-ticaret siteniz varsa sanal POS uygulamasına geçmek için gerekli adımları takip ederek rahatlıkla bu sisteme geçebilirsiniz. Bu sayede potansiyel müşterilerinizi kaybetmeden yeni müşteriler için de zemin hazırlamış olursunuz. İnternet ve globalleşmenin diğer bir yönü olan e-ticaret dünyasında yer edinmek için firma ya da iş kolunuzda sanal POS entegrasyonuna geçiş yapmanız gerekir. Bu sayede daha geniş bir vizyon yakalarken kazancınızı ve itibarınızı da artırmış olursunuz.