en-iyi-5-ucretsiz-photoshop-alternatifi

En İyi 5 Ücretsiz Photoshop Alternatifi

Sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte görsel iletişim hızla artıyor. Eskiden sadece profesyonel kullanıcıların ihtiyaç duyduğu fotoğraf düzenleme araçları artık herkesçe talep görüyor. Bilgisayar ortamında en yaygın kullanılan fotoğraf düzenleme uygulaması Photoshop olsa da programın ücretli olması yeni kullanıcılar için bir bariyer oluşturuyor. Neyse ki internet üzerinden kolayca erişebileceğiniz çok sayıda ücretsiz Photoshop alternatifi bulunuyor.

Bu yazımızda, farklı kullanıcı gruplarına hitap eden 5 ücretsiz Photoshop alternatifini sizler için derledik.

 

1. GIMP 

Piksel tabanlı açık kaynaklı ve ücretsiz bir program olarak karşımıza çıkan GIMP, en iyi Photoshop alternatiflerinden biri olarak görülüyor. Windows, macOS ve Linux gibi pek çok işletim sistemini destekliyor. Katmanlar, gelişmiş filtreler, renk düzenleme seçenekleri gibi özellikleri GIMP’i rakiplerinin önüne geçiriyor. Eklenti desteğiyle geliştirilebilir olması, katman ve maskeleme desteği, kişiselleştirme seçenekleri programın olumlu özellikleri olarak öne çıkarken, diğer programlara nazaran karışık bir arayüze sahip olması olumsuz özellikleri arasında yer alıyor.

 

2. Pixlr 

Photoshop alternatifi bir diğer fotoğraf düzenleme aracı olan Pixlr’a, web veya mobil uygulaması üzerinden ulaşabilirsiniz. Temel düzeyde vinyet, renk düzeltme, kontrast, parlaklık ve çerçeve gibi ayarlamaları yapmanıza yardımcı oluyor. Fotoğraf düzenlerken biraz daha ileri düzey özelliklere ihtiyaç duyan kullanıcılar ise Pixlr Editor uygulamasını deneyimleyebiliyor. Fakat katman oluşturmayı ve katmanlarla çalışmayı yalnızca web sürümü destekliyor.

 

3. Photopea

Tamamen online olarak kullanılan Photopea, fotoğrafları kesme, biçimlendirme, yeniden boyutlandırma gibi işlemleri tarayıcınızdan gerçekleştirmenize imkan tanıyor. Başta Chrome, Firefox ve Opera olmak üzere birçok tarayıcı ile uyumlu çalışan Photopea, ayrıca vektör grafikler üzerinde de çalışma olanağı sunuyor.

 

4. Paint.NET

Microsoft Windows'ta bulunan Paint'in yerine geliştirilen bu yazılım, içerdiği kompleks özellikler nedeniyle zaman içinde başlı başına bir projeye dönüştü. Bugün internetten ücretsiz indirilebilen Paint.NET yazılımı, fotoğraf ve resimler üzerinde ileri düzey düzenlemeler yapma imkanı tanıyor. Kullanıcı dostu bir deneyim için sekmeli bir arayüze sahip olan uygulama, görsel üzerinde keskinleştirme, perspektif değiştirme, kırmızı göz önleme gibi özellikler barındırıyor. Dahası, fotoğraf düzenlerken ihtiyaç duyulan “sınırsız geçmiş” özelliği sayesinde bir projenin tüm geçmiş versiyonları aynı bilgisayarda saklanabiliyor.

 

5. Adobe Photoshop Express

Photoshop programının daha basit özelliklerine sahip olan bu program, kolay kullanımlı bir arayüze sahip. Daha önce Photoshop kullanmamış biri bile, bu uygulamayı kolaylıkla kullanabiliyor. Tarayıcılardan ücretsiz olarak kullanabilmenin yanında Windows, iOS veya Android için de indirilebiliyor. Tek tıklama ile yapılan ayarlamalar için otomatik seçeneklere sahip olmakla birlikte, kaydırıcılar ile fotoğrafınızın kontrastını, pozlamasını ve beyaz dengesini dinamik olarak ayarlama imkanı sunuyor. Fakat katman, eklenti desteği veya fırça araçları olmadığından, resimleri kırpma ve yeniden boyutlandırma seçeneklerini barındırmıyor.