e-ticarette-online-odeme-sistemleri-nelerdir

E-Ticarette Online Ödeme Sistemleri Nelerdir?

Bir e-ticaret sitesine sahipseniz müşterileri memnun etmek için birçok ödeme seçeneği sunmanız gerekmektedir. Her müşteri kredi kartı ile ödemek istemeyebilir ya da direkt kredi kartıyla ödeyerek kapıda ödeme ile uğraşmak istemeyebilir. E-ticaret siteniz için tercih edebileceğiniz ve eklemenizde de fayda olan online ödeme sistemleri şunlardır:

 

Kredi Kartı/Banka Kartı

Günümüz itibariyle online alışverişlerde en çok kullanılan ödeme yöntemi kredi/banka kartıdır. Sanal POS’un sağladığı güvenlik ile birlikte müşteriler kredi/banka kartı kullanmayı tercih ediyor. Ayrıca Sanal POS ile ödeme yapıldığında taksitli alışveriş imkanının olması da tercih edilmesini sağlıyor. Müşteri ödeme ekranında gerekli kişisel bilgilerini girdikten sonra kart üzerindeki isim soyisim, kart numarası, son kullanmak tarihi ve kartın arka tarafında bulunan CVV kodunu girdiklerinde taksit sayısını seçerek ödemeyi tamamlayabilir.

Kredi kartı ve banka kartı ile ödeme almak isteyen firmaların Sanal POS’u almaları için iki seçenek sunulur. İlk seçenek; Sanal POS almak istedikleri bankaya başvuru yapmaktır. Gerekli prosedürler ve evrakların hazırlanmasından sonra Sanal POS’a sahip olabilirler. Diğer seçenek ise uygun komisyon oranlı ve uzun prosedürler olmayan Sipay Sanal POS’a başvuru yapmaktır.

 

Kapıda Ödeme Yöntemi

Online alışverişlerde kredi kartlarıyla ödemeye olan güven bir dönem oldukça azalmıştı. Online alışverişlerin durmaması için yeni bir ödeme yöntemi olan kapıda ödeme yöntemi eklendi. Müşteri ürünü hiçbir ücret ödemeden satın alır ve kargo şirketi ürünü müşteriye teslim ederken ürün ücretini teslim alır. Fakat bu ödeme yönteminde hem müşteri hem de satıcılar açısından bazı aksamalar yaşandığı için günümüzde çok tercih edilmiyor.

 

Havale/EFT Yöntemi

Havale/EFT yöntemi genellikle kredi kartı kullanmak istemeyen ya da kredi kartı olmayan müşteriler tarafından tercih edilen bir yöntemdir. Müşteri ürün ya da hizmeti satın aldıktan sonra ücreti gerekli hesaba göndererek onaylanmasını bekler. Gönderilen ücret onaylandıktan sonra sipariş alınmış olur. Sipay Sanal IBAN ile üye iş yeri panelinizden ödeme takibi ve yönetimini kolay bir şekilde takip edebilirsiniz.

 

Dijital Cüzdan

Dijital cüzdan ile kart bilgilerinizi paylaşmadan internet üzerinden güvenli alışveriş yapabilirsiniz. Sipay Dijital Cüzdan sayesinde bankalara ihtiyaç duymadan 7/24 kolay ve hızlı bir biçimde para transferi gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca dijital cüzdan ile müşteriler güvenli bir şekilde ödemelerini tamamlayabilirler.