e-ticaret-siteleri-icin-hosting-secimi-nasil-olmali

E-ticaret Siteleri İçin Hosting Seçimi Nasıl Olmalı?

Bir e-ticaret hosting planı seçerken, en uygun fiyatlı ve temel özellikler sunan web hosting sağlayıcısını seçme tuzağına düşmek kolaydır. Ancak bu karara daha dikkatli yaklaşmak gerekiyor. E-ticaret hosting planınızdan en iyi şekilde yararlanmak ve tüm gereksinimlerinizin web hosting sağlayıcınız tarafından karşılanabilmesini sağlamak için dikkatli araştırma yapmanız gerekir.

Bu yazımızda, bir e-ticaret hosting planı seçerken göz önünde bulundurulması gereken faktörleri, bunun neden önemli olduğunu ve nasıl aramaya başlayacağınızı anlatacağız.

 

Doğru Hosting Seçmenin Önemi Nedir?

Web sitenizin bulutta barındırılabilmesi için içeriğini oluşturan dosyaların bir yerde saklanması gerekir. Bunu yapmak için, web sitesi sahibi olarak bir hosting firmasına ödeme yapmanız gerekir. Ancak hosting firmalarının güvenilirliği değişkenlik gösterir. Yanlış hosting sağlayıcısı seçmek, sitelerin aksamasına veya yavaş yüklenmesine sebep olabilir.

 

Hosting Firması Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Şey

 

1. Teknik Destek

Teknik destek, bir web hosting sağlayıcısında dikkat edilmesi gereken en önemli özelliklerden biridir. Web siteniz herhangi bir nedenle çökerse, hosting sağlayıcınızdan gerekli yardımı alabilecek misiniz? Müşteri desteğinin kalitesi, iyi bir web hosting sağlayıcısını kötü olandan ayırmanın harika bir yoludur.

Hizmet aldığınız web hosting firmasının özel bir teknik destek kurulumuna sahip olması gerekir. Böylece gerçek hayattaki bir kişiye telefonda veya başka bir müşteri destek kanalı aracılığıyla ulaşarak oluşabilecek herhangi bir soruna çözüm bulabilirsiniz.

Nihai bir karar vermeden önce, sağlayıcınızın müşteri desteğini test etmek iyi bir fikirdir. Müşteri destek kanalları aracılığıyla onlarla iletişim kurmayı deneyin, böylece 7/24 kurum içinde personel olup olmadığını veya müşteri desteğinin dışarıdan temin edilip edilmediğini anlayabilirsiniz.

Araştırmanızı tamamladıktan sonra, özellikle teknik destek ve fiyat açısından tüm web hosting sağlayıcılarının eşit olmadığını hemen keşfedeceksiniz. Bazıları desteğin kalitesine büyük önem veriyor, fakat diğerleri bunu bir öncelik olarak görmüyor. Siz, ilkini tercih etmelisiniz.

 

2. CMS ve E-Ticaret Yazılımı Desteği

Güzel görünen bir site harikadır ancak akılda kalıcı bir domain adıyla iyi işleyen bir site daha da iyidir. Magento ve WordPress gibi içerik yönetim sistemleri, e-ticaret mağazanızın kurulumunu kolaylaştırabilir. Bunun için Magento gibi platformların yardımını kullanabilirsiniz. Fakat her web hosting planı bu CMS ve e-ticaret yazılımlarıyla uyumlu değildir. Bu nedenle, belirli bir e-ticaret yazılımını veya WordPress gibi belirli bir içerik yönetim sistemini kullanmak isterseniz, başlangıçta seçtiğiniz web hosting planıyla uyumlu olduğundan emin olmanız gerekir.

 

3. Güvenlik Yetenekleri

Zayıf güvenlik, bir web hosting firmasının müşteri güvenliğiyle ilgilenmediğini gösterir. Güçlü güvenlik özellikleri sunan bir web hosting sağlayıcısı ile ilerlemek her zaman en iyisidir. Web hosting planınız otomatik olarak SSL şifrelemesi ile gelmeli ve HTTP'nin güvenlik açısından geliştirilmiş sürümü ile sunulmalıdır.

HTTP ve SSL kombinasyonu, web sitenizde müşteriler tarafından paylaşılan verileri daha iyi korur. Bu veriler kredi kartı bilgilerini, fatura adresini vb. içerebilir.

Bir web hosting tarafından sunulan güvenlik özellikleri, kullanıcıların hassas bilgilerini girdiği web sayfaları için özel bir öneme sahiptir. Ödeme, iletişim vb. sayfalarınızın tamamen şifrelendiğinden emin olmak için mükemmel güvenlik sağlayan bir web hosting tercih edin.

 

4. Hizmet Çalışma Süresi

Web sitesi çalışma süresi, bir web sitesinin çalışır durumda olduğu süreyi ifade eder. Bu, e-ticaret mağazanızın optimum performans göstermesi ve zamanın %99,9'unda (haftanın yedi günü ve yılın 365 günü) çevrimiçi kalması için seçilen web hosting sağlayıcısından yüksek bir çalışma süresine ihtiyaç duyacağı anlamına gelir.

Bir e-ticaret mağazası sahibi için çalışma süresi çok önemlidir çünkü kesinti süresi karlılığı, güvenilirliği ve itibarı olumsuz etkileyebilir. Ayrıca, kullanıcı deneyimini büyük ölçüde etkileyecektir. Çevrimiçi mağaza iş modeliniz yatırımcıları içeriyorsa, sık site kesintileri ile yatırımcılarınızın güvenini hızla kaybedebilirsiniz.

Bu nedenle, web sitenizi tüm yıl boyunca çalışır durumda tutmak için, sunucu çalışmasının 7/24 izlenmesini sağlayan ve günün herhangi bir saatinde meydana gelebilecek herhangi bir sorunu çözmek için hemen müdahale edebilecek ve rutin güncellemeler yapabilecek teknisyenlere sahip bir web hosting ile çalışmalısınız.

 

5. PCI Uyumluluğu

Kredi kartı bilgileri gibi büyük miktarda kişisel veriyle uğraşırken, bir güvenlik ihlali felaket sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle, e-ticaret mağazanız için seçtiğiniz web hosting sağlayıcısının PCI uyumluluğu sunması gerekir.

Aslında, bir e-ticaret sitesine girişlerin %90'ına kadarı riskli olabilir. Araştırmalar, bir güvenlik ihlalini öğrenen web kullanıcılarının yaklaşık %20'sinin belirli bir perakendeciden alışveriş yapmayı bıraktığını ve yaklaşık %30'unun ise geçici olarak şirketten alışveriş yapmayı bıraktığını gösteriyor.

Bilgileri korumak için bir perakendecinin PCI DSS standartlarına uyması gerekir.