bundle-paket-turleri-ve-avantajlari-nelerdir

Bundle Paket, Türleri ve Avantajları Nelerdir?

Her işletme her zaman satışları artırmanın yeni yollarını arar. Bu hedefe ulaşmak için deneyebileceğiniz birçok strateji ve yöntem vardır. Ancak, özellikle işletmeniz çevrimiçi faaliyet gösteriyorsa en iyilerinden biri bundle paketleri kullanmaktır. Ne yazık ki, bu strateji çoğu zaman gözden kaçar çünkü işletme sahipleri ya bunu bilmiyorlardır ya da işletmeleri içinde uygulamayı zor buluyorlardır.  

 

Bundle Paket Nedir?

Bundle paketler, bir işletmenin birkaç ürünü gruplandırdığı ve bunları tek bir birim olarak sattığı paketlerdir. Paket içindeki öğeler genellikle birbirini tamamlar. Amaç, müşterileri her bir öğeyi ayrı ayrı almak yerine her şeyi bir kerede satın almaya ikna etmektir. Örneğin, güzellik malzemeleri satan bir işletme fondöten, göz farı, maskara ve makyaj temizleme suyu dahil olmak üzere bir paket oluşturabilir ve müşterilerini bu ürünlerin birlikte kullanımının mükemmel olacağına ikna ederek satışın gerçekleşmesini sağlayabilir. 

 

Bundle Paket Türleri

  1. Ortak Paketleme  

Ortak paketleme, bir işletmenin bir paket oluşturmak için iki veya daha fazla ürünü birleştirmesidir. Ortak paketlemede, paketteki ürünler tek tek satın alınamaz ve bu da paketi almanın tek yolu haline getirir.

  1. Lider Paketleme 

Lider paketleme ile popüler bir ürünü daha az popüler olanlarla birleştirirsiniz. Buradaki fikir, daha az popüler olan ürünlerin satın alınmasını teşvik etmek için popüler ürünü kullanmaktır. Bu paketleme türünde, ürünleri ayrı ayrı satışa koymazsınız. Bu şekilde, müşteri lider ürünü almak istiyorsa, paketin tamamını alması gerekir.

  1. Karışık Paketleme 

Karma paketleme, bir işletmenin hem paketler hem de bireysel ürünler sağladığı zamandır. Genellikle karışık paket, tek tek öğelerin birleştirilmiş maliyetine kıyasla indirimli olarak sunulur. Bu seçenek, müşteriye bireysel ürünü satın alma seçeneği sunar, ancak aynı zamanda paketi almak için bir teşvik sunar.

 

Bundle Paketlerin Sağladığı Avantajlar

  • Stok fazlasından kurtulmanıza yardımcı olur. Eski sezon ürünlerinizi ya da satışı az olan ürünlerinizi popüler olan ürünlerinizde birleştirerek sattığınızda stok fazlasından kurtulmanızı sağlayacaktır.
  • Satışları arttırmanıza yardımcı olur. Genelde tek tek satılan ürünlere göre satış miktarları daha fazla olur. Müşteriler normal şartlarda tek olarak satın almayacakları ürünleri bundle pakette daha uygun fiyata satıldığını gördüğünde satın alma eyleminde bulunurlar.
  • Yeni ürünleri tanıtmanıza yardımcı olur. Örneğin, web siteniz şu anda yeni bir kurs sunuyorsa, bunu duyurmaya başlamak için onu ilgili kurslarla bir araya getirebilirsiniz. Müşteriler bu fırsatı değerlendirebilir ve yeni kurs için satış rakamlarınızı artırabilirsiniz.
  • Maliyetsiz reklam imkânı sunar. Bundle paketlerden satın alan müşteriler, ürünlerden fayda sağladıkları takdirde etrafındakilerle paylaşma olasılığı yükselir. Bu da size otomatik reklam olarak döner.
  • Müşteriye ihtiyacını hatırlatır. Örneğin müşteri bilgisayar ve mouse almaya karar verdi. Sizin oluşturacağını bundle paket ile müşteriye bilgisayar, mouse ve bilgisayar çantası sunmanız, bir çantaya ihtiyacı olacağını hatırlatacak ve satın alma eyleminde bulunacaktır.