backlink-olusturma-e-ticaret-isinizin-omurgasi

Backlink Oluşturma: E-Ticaret İşinizin Omurgası

Arama motoru optimizasyonu, doğru şekilde uygulandığında, mağazanızın arama motoru sonuçlarında daha üst sıralarda yer almasına ve günden güne, haftadan haftaya, aydan aya sabit bir trafik ve satış akışı sağlamasına yardımcı olabilir. Bu, e-ticaret SEO'sunu, ücretli reklamların daha pahalı hale gelmeye devam ettiği bir dünyada tüccarlar için son derece değerli kılar.

SEO en temel haliyle site içi ve site dışı olarak alt bölümlere ayrılabilir. Site içi SEO, arama motorlarının sitenizin neyle ilgili olduğunu anlamalarına yardımcı olmak için web sayfalarınızın her birinde yaptığınız optimizasyonları içerir, böylece sitenizi doğru zamanda doğru kişilere gösterebilirler.

Ne yazık ki, muhtemelen sizinkine çok benzeyen yüzlerce, binlerce ve hatta on binlerce site var. Peki arama motorları ilk sayfada kimi göstereceklerini nasıl seçiyor?

İşte burada site dışı SEO devreye girer. Site dışı SEO ve onu oluşturan birçok unsur, arama motorlarına kimin daha alakalı ve önemli olduğunu söylemeye yardımcı olur. Bunun temel bir kısmı backlinklerden gelir. Backlinkler, yalnızca sitenize işaret eden diğer sitelerden gelen bağlantılardır.

Diğer web sitelerinden bağlantı alma eylemine bağlantı oluşturma denir ve çoğu çevrimiçi işletmenin her hafta zaman ayırması gereken temel bir SEO stratejisidir.

 

En Etkili Bağlantı Oluşturma Yöntemleri

Backlink almanın düzinelerce, hatta yüzlerce yolu bulunuyor. Olası tüm seçenekleri araştırın ve işletmeniz ve markanız için hangi yöntemlerin en iyi sonucu vereceğini karar verin. Mağazanız için backlink oluşturmaya başlamanın beş yolunu sizler için listeledik.

 

1. Paylaşılmaması İmkansız İçerik Yaratın

En temel biçimiyle içerik pazarlaması, ister yazılı, ister görsel, video veya işitsel biçimde olsun, insanlara onu paylaşmak isteyecek kadar ilgi uyandıran, gerçekten harika içerik oluşturmaktır. Bu, mağazanıza çok sayıda backlink almanın en iyi yollarından biri olmuştur ve olmaya da devam etmektedir.

 

2. Ürünlerinizi İnceletin

Mağazanıza backlink ve yüksek kaliteli trafik almanın en popüler yollarından biri, ürününüzü incelemek için blog yazarlarına ulaşmaktır. Bu, doğal olarak sitenize bir bağlantı toplayacaktır.

Yazarları tanımak için biraz zaman ayırın ve onların radarına girmek için mevcut gönderileriyle etkileşime geçin.

 

3. Misafir Blog Yazıları Yazın

Belki de yüksek kaliteli ve alakalı bir backlink elde etmenin en yaygın yaklaşımlarından biri, nişinizdeki popüler bloglara misafir blog yazısı yazmaktır. Bu yaklaşım, tüm taraflar için iyi sonuç verir, çünkü ulaştığınız kişiye ve bloga içerik sağlar ve onlardan gelen değerli backlinkin yanı sıra hedef kitlelerine de ulaşmış olursunuz.

 

Bir misafir gönderisi sunarken aşağıdakileri aklınızda bulundurun:

  • E-postayı kısa ve öz tutun.
  • Her zaman e-posta yoluyla adım atmaya çalışın.
  • Blog hakkında yazacağın konuyu öven veya ona benzer güncel bir içerikle başlayın.
  • Blog için misafir gönderisi yapmak istediğinizi açıkça belirtin ve üç potansiyel misafir gönderi fikri sunun.
  • Çevrimiçi yazınızın bir örneğine bağlantı verin ve geçerli tüm kimlik bilgilerinizi paylaşın.

 

4. Üreticinizden Bir Bağlantı Alın

Başka bir şirketin ürünlerini satan birçok e-ticaret işletmesi için, yalnızca ürünlerinizi taşıyan üreticiden bir backlink almak mantıklıdır. Çoğu zaman, onlara kibar bir e-posta göndermek ve sizi ortak veya perakendeci rehberine eklemelerini istemek yeterlidir.

 

5. Basında Yer Alın

Yerel bir yayın bile olsa basında yer almak, yüksek dereceli haber alanlarından güçlü bir backlink sağlayabilir. Bunu başarmanın birden çok yolu vardır, ancak ürününüze bağlı olarak, daha küçük, yerel bir yayınla başlamak isteyebilirsiniz, yavaş yavaş daha büyük yayınlara doğru ilerleyin.

 

Sonuç

Bağlantı kurma, herhangi bir mağazanın uzun vadeli SEO stratejisinin en temel ve önemli unsurlarından biridir. Arama motorlarına harika bir mağazanız ve ürünleriniz olduğunu söylemek için yapabileceğiniz çok şey var. Nihayetinde, başkalarının size kefil olmasına ihtiyacınız var ve bu tam olarak backlinkin yaptığı şeydir.

Bir hedef belirleyin ve her hafta bağlantı oluşturmaya birkaç saat ayırın. Zamanla, daha fazla anahtar kelime için sıralanacak ve günden güne sürekli büyüyen sabit bir trafik akışı sağlayacak çok daha güçlü bir alan oluşturacaksınız.