amazonda-nasil-satis-yaparim

Amazon’da Nasıl Satış Yaparım?

Çoğu insanın bir e-ticaret mağazası açmaya karar verirken fark ettiği ilk şey, çok sayıda seçeneğin olduğudur. Ve her seçeneğin artıları ve eksileri olsa da, kendi koşullarınız hangisinin sizin için doğru olduğunu belirleyecektir. Bu yazımızda, Amazon’da satış yapmanın artılarını ve eksilerini sizler için inceledik.

 

İlk Olarak, Avantajlarına Bakalım

Amazon'da satış yapmanın pek çok harika yanı var ve farklı satıcı türleri için farklı avantajlar içeriyor.

 

İtibar: Her gün milyonlarca insan Amazon'da alışveriş yapıyor. Alıcılar markaya ve deneyime aşinadırlar ve Amazon'da satış yaparak onların itibarından yararlanıyorsunuz. Ayrıca Amazon'un yıllar boyunca alıcılarla oluşturdukları güven ile otomatik olarak bir araya gelirsiniz.

 

Trafik: Site trafiğinizi Amazon'un ayda yüz milyonlarca ziyaretçisiyle aynı düzeye çıkarmak oldukça uzun ve zorlu bir süreç olacaktır. Bunun yerine Amazon’da satıcı hesabı açmak çok daha kolay ve avantajlıdır.

 

Kullanım Kolaylığı: İster bu konuda tecrübeli olun, ister hiçbir fikriniz olmasın, Amazon mağaza kurmayı ve satmaya başlamayı son derecede kolaylaştırır. Amazon, her iki taraf için de gerçekten kullanıcı dostudur. Özellikle satıcıların listeleme sürecini daha da kolaylaştırmak için çok sayıda araç mevcuttur.

 

Otomasyon: Kendinizi 50 yıl önce bir mağazaya sahip olduğunuzu hayal edin. Sabah dükkânın kilidini açmanız, o gün ne yapacağınız konusunda kendinizi hazırlamanız, her şeyin temiz, düzenli ve açılışa hazır olduğundan emin olmanız, içeri girerken müşterileri selamlamanız, sorularını yanıtlamanız ve yardımcı olmanız gerekir. Ürünlerini bulmalarına yardımcı olursunuz, ürünlerin toplam fiyatını hesaplarsınız, satmaya hazır olacak şekilde sararsınız, gecenin sonunda envanteri ve nakit parayı sayar, etrafı toparlar eve gidersiniz. Ancak Amazon'da satış yaparak, bu şeylerin çoğunu sizin yerinize halletmek için otomasyonu kullanabilirsiniz.

 

Esneklik: Yukarıdaki örnekten devam edersek, 50 yıl önce bir dükkanınız olsaydı her gün aynı saatte orada olmanız gerekirdi. Bir doktor randevunuz varsa veya hastaysanız, ya onu iptal etmek ve işe başlamak zorundaydınız ya da iş akışının üstesinden gelebilecek güvenilir birini bulup sizi idare etmesini umardınız. Ancak online satış yaparak çok fazla esneklik ve iş-yaşam dengesi elde edersiniz.

 

Küresel Erişim: Mağazalar online olmadan önce coğrafi kapsamla sınırlıydınız. Ancak artık öyle değil. Artık dünya çapındaki alıcılara şehrinizde yaşayan insanlara yaptığınız kadar kolay satış yapabilirsiniz.

 

 

Şimdi İse Dezavantajlarına Göz Atalım

Hayattaki her şeyde olduğu gibi Amazon'da satış yapmanın da dezavantajları vardır.

 

Ücretler: Amazon ile ücretsiz bir yolculuk yapamazsınız. Profesyonel Amazon satıcısı olmak veya FBA servisini kullanmak istemeniz gibi durumlarda, çeşitli noktalarda ödeme yapmanız gerekecek.

 

Rekabet: Amazon çok iyi bilinen bir şirket olduğu için orada tonlarca satıcı bulunuyor. Ve son derece nadir veya benzersiz ürünlerin satışını yapmadığınız sürece, her zaman zorlu bir rekabetle karşı karşıya kalacaksınız.

 

Kontrol Eksikliği: Amazon'a kaydolduğunuzda, işleri Amazon yolu ile yapmayı kabul etmiş olursunuz. Bu, A'dan Z'ye garantilerini iyileştirmeyi, alıcılarla nasıl iletişim kurduğunuzu, neyi satıp satamayacağınızı ve daha fazlasını içeriyor. Amazon'da satış yapmak istiyorsanız büyük ölçüde bağımsızlık ve kontrolden vazgeçmeyi kabul etmeniz gerekecek.

 

Envanter Yönetimi: Bu, ürünlerini birden fazla alanda öne çıkaran satıcılar için geçerlidir. Amazon'da ve diğer sitelerde satış yapıyorsanız, sipariş ve listeleme hatalarını önlemek için envanterinizin titizlikle senkronize edildiğinden emin olmanız gerekir.