woocommerce-nedir

Woocommerce Nedir?

Bir e-ticaret mağazası kurmak istediğinizde, aralarından seçim yapabileceğiniz birçok farklı seçeneğiniz olacaktır. WooCommerce, WordPress için bir e-ticaret eklentisidir. Makul düzeyde esneklik, envanter ve vergi yönetimi, güvenli ödemeler ve nakliye entegrasyonu gibi çeşitli hayati özelliklerle bir çevrimiçi mağaza oluşturmayı ve yönetmeyi kolaylaştırır. Ayrıca WooCommerce, sipariş takibi, müşteri katılımı, teslimat durumu güncellemeleri, envanter yönetimi ve daha fazlası gibi birçok yararlı özellik sunar. Bugüne kadar 27 milyondan fazla indirme ile WooCommerce, tüm WordPress mağazalarının %99'una güç sağlıyor. WooCommerce, düşük bir zorluk derecesine sahip olduğu için yeni başlayan site sahipleri için kullanımı kolaydır.

 

Nasıl Kurulur?

WooCommerce'in kurulum kolaylığı, belki de bu kadar çok site sahibinin “WooCommerce nedir?” diye sormasının nedenidir. Kurulumu için aşağıdaki dört adımı takip etmelisiniz.

  • WordPress panonuza gidin, “Eklenti Seçenekleri”ni seçin.
  • WooCommerce için arama yapın.
  • Eklentiyi WordPress sitenize indirin. 
  • Kurulum Sihirbazı, çevrimiçi mağazanızı oluşturmanın hızlı ve kolay sürecinde size yol gösterecektir.

 

Online Mağazanız için Neden WooCommerce'i Seçmelisiniz?

Aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda e-ticaret eklentisi vardır. Basitçe söylemek gerekirse, WooCommerce, WordPress site sahiplerine benzersiz uyumluluk, esneklik ve kullanım kolaylığı sunar. Buradan yola çıkarak WooCommerce'in faydalarını biraz daha derinden incelersek;

  1. WooCommerce Fiyatlandırması

Yeni bir perakendeci bir platform seçerken, fiyatın önemli bir faktör olması muhtemeldir. E-ticaret uygulamaları, ücretsiz olarak yılda binlerce dolara kadar değişir, ancak fiyattaki bu fark, mutlaka uygulamanın kapasitesi ile ilgili değildir. Bu nedenle, WooCommerce avantajlarından ilki kullanımının ücretsiz olmasıdır.

  1. WooCommerce Modülerdir

Bir diğer avantajı ise tıpkı WordPress gibi, WooCommerce da eklentilerin eklenmesiyle genişletilebilecek zengin bir dizi özellik içermesidir. Yalnızca WooCommerce için oluşturulmuş yüzlerce e-ticarete özel uzantının yanı sıra binlerce WordPress eklentisine ve temasına erişimleri vardır.

  1. WooCommerce Her Şeyi Satmak İçin Kullanılabilir

WooCommerce inanılmaz derecede esnektir. Bir şey satmak istiyorsanız, WooCommerce ile satabilirsiniz. Buna fiziksel ürünler, dijital ürünler, abonelikler, randevular ve çok daha fazlası dahildir. İster tek bir dijital ürün, isterse çok çeşitli fiziksel ürünler satmayı planlıyor olun, WooCommerce ile istediğiniz ürünü satmaya başlayabilirsiniz.

  1. WooCommerce Canlı Bir Geliştirici Topluluğuna Sahiptir

Hem WooCommerce hem de WordPress açık kaynaklıdır; bu, perakendecilerin temel özellikleri değiştirmek veya eklemek, yeni uzantılar oluşturmak ve özel temalar oluşturmakta özgür oldukları anlamına gelir. Daha az popüler olan bazı e-ticaret uygulamaları için, bu işi yapabilecek geliştiriciler bulmak zordur ve bir geliştirici bulsanız bile biraz maliyetli olacaktır.

Buradaki WooCommerce avantajı, perakendecilerin geniş bir geliştirici havuzundan ve WooCommerce profesyonellerinden faydalanmasıdır. WooCommerce mağazanızda değişiklik yapmanız gerekiyorsa, işi sizin için yapacak birini bulmak zor olmayacaktır.

  1. WooCommerce Güçlü Analizler İçerir

Yerleşik analitik, bir başka WooCommerce avantajıdır. Çünkü müşterileriniz, mağazanız ve müşterilerinizin ürünlerinizle etkileşim biçimleri hakkında ne kadar çok şey bilirseniz o kadar iyi olur. WooCommerce, kullanıma hazır, net ve sezgisel bir ara yüzde görüntülenen kapsamlı bir analitik seti sağlar. Ek olarak, WooCommerce’ı uzantıları olan Google Analytics gibi harici analiz hizmetleriyle entegre etmek kolaydır.

  1. WooCommerce Birinci Sınıf İçerik Yönetimi Sağlar

İçerik, e-ticaret pazarlamasının, satış optimizasyonunun ve arama motoru optimizasyonunun önemli bir bileşenidir. WordPress ve WooCommerce birlikte blog oluşturma, açılış sayfaları, e-posta pazarlaması ve ürün açıklamaları dahil olmak üzere çok çeşitli içerik yönetimi seçenekleri sunar.