odeme-ag-gecidi-ile-e-ticarette-guvenli-odeme-alma

Ödeme Ağ Geçidi ile E-ticarette Güvenli Ödeme Alma

Ödeme Ağ Geçidi Nedir?

Ödeme ağ geçidi, online işletmelerin güvenli ödeme almalarını sağlayan bir yazılım hizmetidir.

Ödeme ağ geçitleri, karmaşık evrak işlerini ve kredi kartı işlemlerinin geçmesine izin veren mekanizmaları yönetir. Satacak bir şeyiniz olduğu sürece, bugün bir e-ticaret sitesi oluşturabilir ve ödemeleri dakikalar içinde kabul etmek için bir ödeme ağ geçidi kullanmaya başlayabilirsiniz.

Ödeme ağ geçitleri, satıcı ile müşterilerin banka/kredi kartı ile ödemesine izin veren banka arasında yer alır. Ağ geçidi, sizin için tüm e-ticaret işlem adımlarını yönetir.

Birisi kredi kartı numarasını girdiğinde, ödeme ağ geçidi yetkilendirmeyi gerçekleştirir, ödemeyi alır ve ardından belirttiğiniz yerde ve zamanda parayı yatırır.

 

Güvenli Ödeme Ağ Geçidi Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Tercih ettiğiniz ödeme ağ geçidini nasıl seçeceğinize dikkat etmeniz önemlidir. Alışveriş sepetlerinizi kolaylaştıran bir ödeme ağ geçidi bulmakta muhtemelen herhangi bir sorun yaşamayacaksınız, o yüzden güvenliğe odaklanmanız gerekir.

Güvenli bir ödeme ağ geçidiyle çalıştığınızdan emin olmak için aşağıdaki soruları sorun:

 

Web sitenizle bütünleşiyor mu?

Bir ödeme ağ geçidi aramaya başladığınızda, aralarından seçim yapabileceğiniz çok şey olduğunu fark edeceksiniz. Bu durum kafa karıştırıcı görünebilir, ancak ayrıntılara inmeden ve farklı çözümlerin artılarını ve eksilerini tartmaya başlamadan önce, ilgilendiğiniz seçeneklerin web sitenizin kurulduğu yazılım platformuyla uyumlu olup olmadığını kontrol edin.

 

Kurulum süreci ne kadar sürüyor?

İşletmenizin bir satıcı olarak onaylanması gerekiyor. Kurulum sürecinde, işletmenizin temsil ettiği risk düzeyini değerlendirebilmeleri için işletmeniz hakkındaki bilgileri ağ geçidi sağlayıcısıyla paylaşmanız gerekecektir.

İşletmenizin kendi satıcı hesabı altında çalışacağını kontrol etmeniz önemlidir. Yetkilendirme süreci haftalar veya aylar sürebilir ve bir sorun tespit edilirse müşteri, hesabının süresiz olarak kilitli kaldığını görebilir.

 

İşletmenizin ve müşterilerinizin güvenliği sağlanacak mı?

Seçtiğiniz ödeme ağ geçidi çözümünün en yüksek düzeyde siber güvenlik sağlayacağından emin olmak önemlidir. Müşterileriniz, bilgilerini güvende tutmanız ve onları dolandırıcılıktan korumanız konusunda size güvenebileceklerini bilmek isteyecek ve siz de sisteminizin bilgisayar korsanlığı veya veri ihlali tehdidine maruz kalmadığından emin olmak isteyeceksiniz.

PCI Security Standards Council, ödeme ağ geçidi sektörü için uyumluluk standartları belirler ve tehditleri izlemek ve endüstrinin bunlarla başa çıkma yöntemlerini geliştirmek için çalışır. Bir çözüme karar vermeden önce, hangi güvenlik önlemlerinin sağlandığını kontrol edin ve sağlayıcınızın tamamen PCI uyumlu olduğundan emin olun.

 

Birden fazla ödeme yöntemini destekliyor mu?

Satın alma deneyimini mümkün olduğunca uygun hale getirmek, satışları artırmanın anahtarıdır ve bunun önemli bir parçası da müşterilerinize ödemelerini nasıl yapacakları konusunda bir seçenek sunmaktır. Bu nedenle, seçtiğiniz ağ geçidinin birden fazla ödeme yöntemini desteklemesi çok önemlidir. Böylece müşterileriniz kendileri için en kolay şekilde ödeme yapma seçeneğine sahip olur.

 

Hangi ücretleri ödemeniz gerekecek?

Hangi ağ geçidini kullanacağınıza ilişkin kararınızın yalnızca fiyata dayalı olmaması gerektiğini bilmek çok önemlidir.

Fiyatlandırma yapıları sağlayıcılar arasında farklılık gösterdiğinden, karşılaştırma yapmak kafa karıştırıcı olabilir. Fiyatlandırma, genellikle yerel ve uluslararası kartlar için farklı ücretlerle işlenen işlem hacmine dayalı olacaktır. Bazı ağ geçitlerinde kurulum ve yıllık bakım ücretleri alınır ve ek ücretler ve gizli maliyetler konusunda dikkatli olmanız gerekir.

 

Hesap dönemi ne kadardır?

Herhangi bir ödeme ağ geçidinde, bir müşterinin satın alma işlemi yapması ile ödediği paranın hesabınızda görünmesi arasında her zaman bir gecikme vardır. Buna hesap dönemi denir. Sağlayıcıdan sağlayıcıya büyük ölçüde değişebilir, bazıları ertesi gün ödeme yapar ve diğerleri 30 gün boyunca fonları elinde tutar. Bazı sağlayıcılar, ödemeyi ne kadar çabuk almak istediğinize bağlı olarak farklı ücretler sunacaktır.

Ödeme hızı önemli bir husustur çünkü nakit akışı üzerinde ciddi etkileri olabilir.

 

Ne düzeyde müşteri desteği alacaksınız?

Sağlayıcınızdan aldığınız hizmette herhangi bir kesintinin işletmeniz üzerinde finansal bir etkisi olacaktır. Bu durumda, ödeme alma veya işleme ile ilgili teknik veya idari bir sorun varsa, bunu mümkün olan en kısa sürede çözebilmeniz çok önemlidir.

Birçok sağlayıcı, müşteri hizmetleri işlevlerini otomatikleştirir. Sağlayıcınızla hemen iletişime geçememek sinir bozucu ve maliyetli olabilir, bu nedenle ortaya çıkabilecek sorunlara hızlı yanıt vermeyi garanti edebilecek birini seçmeniz önerilir.