mobil-pos-nedir-isletmeniz-icin-avantajlari-nelerdir

Mobil POS Nedir? İşletmeniz İçin Avantajları Nelerdir?

Mobil POS nedir?

İçinde bulunduğumuz dijital çağda, Mobil POS’lar giderek daha popüler hale geliyor. Sıradan perakende mağazalarından alışveriş yapmaktan şehir fuarlarındaki sokak tüccarlarına kadar, daha önce bir mal veya hizmet için büyük olasılıkla bir mobil POS sistemi aracılığıyla ödeme yaptınız.

Bir mobil POS sistemi, taşınabilir olması dışında geleneksel bir yazar kasa pos ile aynı işlevleri yerine getirir. Bu sistem, bir akıllı telefonda veya tablette kullanılabilir.

 

Mobil POS’un Avantajları

 

1) Daha uygun maliyetlidir

Geleneksel POS sistemleri genellikle yüksek bir ön maliyete sahiptir. Küçük işletmeler için, geleneksel bir POS sistemi fikri, yüksek maliyeti nedeniyle göz korkutucu ve gereksiz görünebilir. Bir mobil POS kullanmanın en büyük yararı, çok daha uygun maliyetli olmasıdır. Sabit ve yüksek maliyetli bir POS cihazı yerine, mobil POS maliyeti daha düşük aylık ödemelere böler ve bulut tabanlı bir aboneliğe dayanır. Bu, satıcıların küçük bir ön maliyetle müşteri verilerine WiFi bağlantısının olduğu neredeyse her yerden kolayca erişebilecekleri anlamına gelir.

 

2) Ödeme ve iade süresini azaltır

Sıkıcı, zaman alıcı kuyruklara elveda, müşteri memnuniyetine ve hızlı hizmete merhaba deyin. Verifone'a göre, müşterilerin yaklaşık %75'i kuyrukta 5 dakikadan fazla beklemiyor, yani yavaş hizmet, yavaş satış demektir. Mobil POS, işlerin kart ve mobil ödemelerle daha verimli hale getirilmesi, dolayısıyla karlılığın artırılması ve ödeme ve iade sürelerinin azalması için tasarlanmıştır. Müşteriler, telefonlarına dokunarak bilgilerinin güvenli ve emniyetli olduğunu bilerek bir ürün için ödeme yapabilirler.

 

3) Güvenlik riskini azaltır

POS ortamlarında verilerin korunması, müşterinizin işletmenize duyduğu güven için çok önemlidir. Geleneksel POS sistemleri, banka ve kredi kartı bilgilerini çalmak isteyen dolandırıcı kişiler tarafından elektronik ödeme sistemlerine yetkisiz erişim riski taşır. Mobil POS işlemlerinde en büyük fark, kredi ve banka kartı verilerinin saklanmamasıdır, bu da herhangi bir güvenlik ihlali riskini önemli ölçüde azaltır. Hiçbir sistem veya cihaz bir saldırı veya ihlale karşı tamamen güvenli olmasa da, mobil POS, şifrelenmiş işlemler ve hiçbir kart verisinin depolanmaması sebebiyle riski ve işletmenin sorumluluğunu en aza indirir.

 

4) Müşteri ihtiyaçlarını belirlemeye yardımcı olur

Mobil POS ile personel, geçmiş işlemleri, sadakat ödüllerini, çevrimiçi tarama geçmişini ve önlerindeki müşterinin ihtiyaçları hakkında personelin bilgilenmesine yardımcı olabilecek diğer her şeyi görüntüleyebilir. Bu özellik sadece müşteri memnuniyetini artırmakla kalmaz, aynı zamanda müşterinin beklediği ve zaten sevdiği verilere kolayca erişebildikleri için personel performansını da artırır. Sonuç olarak, mobil POS, personelin daha etkili ve ilgili satışlar yapmasına izin vermek için müşteri bilgilerini kullanır.

 

5) Minimum kurulum süreci

Mobil POS sistemleri yalnızca çok daha uygun maliyetli ve güvenli olmakla kalmaz, aynı zamanda kurulumları da genellikle daha kolaydır. Gerekli kurulum, genellikle bir uygulamayı indirip başlatmak ve kart okuyucu aksesuarının her tür kart türü ve mobil yazılımla uyumlu olduğundan emin olmaktan ibarettir. Mobil POS genellikle daha kolay olsa da, daha karmaşık sistemler teknik uzmanlık ve yerel bir sunucu kurma gerektirebilir. Yine de pahalı, sabit ve teknik olarak zorlu olabilecek POS sistemleriyle karşılaştırıldığında, taşınabilir ve verimli mobil POS son derece çekici görünüyor.

 

 

Sipay Mobil POS ile güvenle ödeme alın

PCI-DSS sertifikalı global standarttaki altyapısı ile güvenli bir ödeme süreci sunan Sipay “Mobil POS ile ödeme alma” sayesinde, telefonlarınızı anında birer POS cihazı olarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey Sipay mobil uygulamasını telefonunuza indirmek. Uygulama ile dilediğiniz zaman, dilediğiniz yerden hızlıca ödeme alabilirsiniz.