link-ile-odeme-nedir-avantajlari-nelerdir

Link ile Ödeme Nedir? Avantajları Nelerdir?

Link ile ödeme nedir?

Link ile ödeme, bireylerin ya da işletme sahiplerinin ürün veya hizmet için yapacağı tahsilatı güvenli bir internet bağlantısı üzerinden gerçekleştirmesini sağlayan bir ödeme yöntemidir. Bu sayede tüketici, SMS veya e-posta ile kendisine gelen ödeme linkini takip ederek ödemesini her an her yerden ve kolayca yapabiliyor. Yüz yüze satışlarda da oldukça kullanışlı olan bu yöntemi, sosyal medya üzerinden satış yapanlar, internet siteleri olmasa bile kullanabiliyor.

Bireyler veya işletmeler, aynı link ile birden fazla ödeme alabiliyor. Linkleri, stok sayısına göre ayarlayabiliyor. Herhangi bir entegrasyon süreci olmaksızın link oluşturup, ödeme almaya başlıyorlar.

Sipay “link ile ödeme” yöntemiyle güvenle ve hızlıca ödeme almak istiyorsanız, buraya tıklayabilirsiniz.

 

Link ile ödeme ne amaçla kullanılıyor?

Link ile ödeme sistemi, bireylerin ya da işletmelerin, hiçbir entegrasyon süreci ve teknik prosedürlere ihtiyaç duymadan güvenli bir şekilde ödeme alabilmelerini sağlıyor.

Sosyal medya üzerinden satış yapanların yanı sıra, evde üretim yapıp gelir elde edenler de internet üzerinden bu teknoloji ile satış yapabiliyor. Ayrıca pazar yerleri üzerinden satış yapanlar ve stant satışı yapanlar da link ile ödeme sisteminden yararlanıyor.

 

Avantajları nelerdir?

 

  • Müşterilerin ödeme yapmak için ek bir uygulamaya ihtiyacı yok:

Piyasada birçok dijital ödeme hizmeti sağlayıcısı var ve insanlar daha uygun buldukları uygulamayı kullanıyor. Müşterinin, satıcının ödeme tahsilatı için kullandığı uygulamaya sahip olması gerekmez. Bu bağlantılar mesajlaşma platformu aracılığıyla paylaşılabildiğinden, müşterilerin herhangi bir ek uygulama yüklemesi ve oturum açması gerekmez.

 

  • Güvenlik:

Ödeme bağlantıları, güvenli bir ödeme ağ geçidi ile desteklenir. Tüm ödeme bağlantısı hizmet sağlayıcıları, çözümlerinin müşteri veri güvenliği açısından devlet normlarına uygun olduğundan emin olur. Uygulamalar, 3D Secure yöntemi ve PCI DSS uyumluluğu ile birlikte gelir.

 

  • Her yerden ödeme yapın:

Ödeme bağlantıları ile müşteriler her yerden ödeme yapabilir. Yerinde ödeme olmasına gerek yok, ödeme linkleri ile müşteriler evlerinden, ofislerinden, istedikleri yerden ve istedikleri zaman ödeme yapabilirler. Ödeme bağlantısına dayalı işlemler, müşterilere ödeme yapma esnekliği sağlar.