kurumsal-e-posta-nedir

Kurumsal E-posta Nedir?

Kurumsal e-posta adresi, kuruluşunuz için özel olarak kullanılan bir e-postadır. Örneğin, alan adınız sipay.com.tr ise, kurumsal e-posta adresiniz adiniz@sipay.com.tr şeklinde olabilir. Bütün şirket çalışanlarının adresleri genellikle aynı şekilde biçimlendirilir.

 

Kurumsal E-posta Neden Önemlidir?

Dikkat çekicidir

Kurumsal e-postanın en önemli yönlerinden biri, e-posta adresinizin her yönünün ihtiyaçlarınızı karşılayacak şekilde özelleştirilebilir olmasıdır. Kurumsal olmayan bir e-posta adresinde "adiniz@gmail.com" yazabilirken, kurumsal e-posta adresiniz "adiniz@sirketinizadiniz.com" olabilir.

Bu, hem mevcut hem de potansiyel müşterilere hemen bir dizi önemli şeyi işaret eder. İnsanların ciddi olduğunuzu ve iletişim kurmaya değer bir işletme olduğunuzu bilmesini sağlar. Bu tür bir markalama, şirketiniz hakkında adınızı duyurmaya devam etmenin harika bir yolu olabilir ve aslında birçok açıdan bir kartvizitle aynı rolü görebilir.

 

Güven Oluşturur

Kurumsal e-postanın birçok avantajından bir diğeri de, özellikle güvenlik açısından, ücretsiz bir sağlayıcıda hesap açtığınızda alamadığınız ek özelliklere sahip olabilmenizdir. Ücretsiz e-posta sağlayıcıları çok kolay bir şekilde saldırıya uğrar ve kötü niyetli biri, kişi listenize spam göndermek için hesabınızı ele geçirebilir.

Kurumsal e-posta ise yalnızca spam filtrelerine sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda hesabınızın her zaman güvende kalmasına yardımcı olan gelişmiş güvenlik protokollerine de sahiptir. Bu size sadece hesabınızın korunduğunu bilmenin verdiği huzuru sağlamakla kalmaz, aynı zamanda müşterilerinize virüs eklenmiş dosyaların gönderilmeyeceğinin sinyalini vererek güven oluşturur.

 

Büyümeye Katkı Sağlar

Kurumsal e-postaya yatırım yapma kararı verdiğinizde, asıl yatırım yaptığınız şey müşterinizin büyümesidir. Kurumsal e-posta sağlayıcıları kişisel kullanıcılara yönelik değildir,  istediğiniz yerde istediğiniz şekilde çalışmayı kolaylaştıran özellikler ve teşvikler sunarlar. Kurumsal bir e-posta sağlayıcısı, çalışanlarınızın birbirleriyle ve dış dünyayla nasıl iletişim kurduklarına dair değerli bilgiler edinmeniz için ihtiyaç duyduğunuz özellik türlerine erişmenizi sağlar. Çalışanlarınızın müşterilerinize mümkün olan en iyi şekilde yanıt vermelerine yardımcı olmanızı kolaylaştırırlar.