internetten-parfum-alirken-dikkat-edilmesi-gerekenler

İnternetten Parfüm Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bugün herkes, ister kozmetik, ister giyim, ister mobilya olsun, internetten alışveriş yapmayı seviyor. İnternet üzerinden alışveriş, satın alma işlemlerini her zamankinden daha kolay hale getirdi. Ancak, koku ile algılanması gereken ürünler, yani parfüm satın alırken karar vermek biraz zor olabilir. Sonuçta, mükemmel kokuyu koklamadan seçmek zor, değil mi?

Parfüm satın alma sürecinizi kolaylaştırmanıza yardımcı olmak için göz önünde bulundurmanız gereken önemli noktaları listeledik.

 

Doğru araştırma yapın

İndirimli kokulara dikkat etmelisiniz. Standartların altında bir markadan satın alırsanız, kötü bir parfüm alabilirsiniz. Sipariş verdiğiniz web sitesinin orijinal olduğundan emin olmak için tüm müşteri incelemelerini gözden geçirmek en iyisidir. Online olarak seçtiğiniz belirli bir parfümü diğer insanların nasıl beğendiği hakkında daha iyi bir fikir edinebilirsiniz. Ayrıca, çoğu müşteri tarafından yüksek puan aldığından emin olmak için diğer satış noktalarından ürünle ilgili blogger incelemelerini araştırabilirsiniz. Diğer müşterilerin bakış açısı ve deneyimleri, bilinçli bir karar vermeniz için değerlidir. Ürünü beğenmediğiniz takdirde iade edebilmeniz için iade politikasını da göz önünde bulundurduğunuzdan emin olun.

 

Ürün açıklamalarına dikkat edin

Online sitelerde bahsedilen parfüm açıklamaları sahte değildir. Bu açıklamalar, belirli bir kokunun romantik, mutlu vb. duygular gibi hangi duyguları uyandırabileceğini anlamanıza yardımcı olmak için vardır. Bu şekilde, bu parfüm türünün yaşam tarzınıza ve kişiliğinize uygun olup olmadığını anlayabileceksiniz.

Canlı ve parlak bir insansanız, aşırı güçlü veya yoğun kokulu bir parfüm istemezsiniz. Bunun yerine, gün boyu sürecek hafif, canlandırıcı ve incelikli bir şeye ihtiyacınız var. Bu nedenle, belirli bir kokunun nasıl hissettirebileceğini anlatan açıklamalar aramak önemlidir.

 

Notalarınızı bilin

Parfüm açıklamalarında 'notalar' kelimesini görmüş olmalısınız. Bu, bir kokunun hangi kategorilere ayrıldığını gösterir. Parfümler; odunsu, çiçeksi ve kakao gibi farklı notalara göre sınıflandırılır. Bu nedenle, günlük giyiminiz veya özel günleriniz için doğru parfümü bulmak için kişiliğinize ve beğenilerinize hangi nota tipinin uygun olduğunu bilmeniz gerekir.

 

 

Parfümün Kalıcılığını Nasıl Artırabiliriz?

Ciltteki gözeneklerin açık veya kapalı olması uzun ömür için önemli bir faktördür. Gözeneklerin en belirgin olduğu zaman duştan sonradır. Bu nedenle duştan hemen sonra cildi sıkmak parfümün ömrünü uzatır.

Nemlendirici ürünler parfümü tutacak bir doku hazırlar ve parfümün hemen buharlaşmasını engelleyerek kalıcılığını artırır.

Her ciltte farklı olan yağ ve tuz oranları farklı sonuçlar doğurabilir. Kokunun yayılması ve kalıcılığı da bu oranlara göre değişiklik gösterebilir.

Vücudun PH oranı kesinlikle parfümün kalıcılığını ve kokusunu etkileyen faktörlerden biridir. Normal bir insanın vücudunun alkali değeri 6,8 ila 7,4 (pH) arasındadır. Özellikle parfümlerin alt notaları vücudunuzun pH'ına bağlı olarak büyük ölçüde değişebilir.

Cildin yağlı veya kuru olması parfümün hem kalıcılığını hem de kokusunu etkiler. Yağlı bir cildiniz varsa, baharatlı, kuru bir cildiniz varsa çiçek kokuları daha iyi sonuç verecektir.

Vücut ısısı da parfüm kokusunu etkiler. Sıcak bir cilt kokunun yayılmasını artıracaktır.

Notalar, kalıcılıkta önemli bir rol oynar. Uzun süre kalıcı bir koku için odunsu notalara sahip parfümler tercih edilmelidir.

Sıcaklık, ışık ve nemden etkilenen parfümlerin kalıcılığı azalır. Parfüm buzdolabında saklanarak dayanıklılığı ve kullanım ömrü artırılabilir.