alan-adinin-isletmeler-icin-onemi

Alan Adının İşletmeler İçin Önemi

Alan adları işletmeler, bloglar veya herhangi bir web sitesi için çok önemlidir. Web sitenizin genel amacıyla uyumlu olmalıdır. Yeni bir iş kuruyorsanız, ilgili alan adına uygun bir işletme adı düşünmelisiniz. Bazen bir işletmenin başarılı veya başarısız olması için kısa ve akılda kalıcı bir alan adı yeterlidir.

Bazen yeni işletmeler, genel bir alan adı satın alarak veya bir alan adı kiralayarak maliyetleri düşürmeye çalışır. Fakat bu, bugünün zamanında size yardımcı olabilecek bir şey değil. Çevrimiçi varlığınızın temeli olan bir şeye yatırım yapmak önemlidir.

 

İyi bir alan adının önemi

Bir web sitesi adresi olan her alan, aslında IP adresi adı verilen bir dizi sayıya çevrilir (örneğin, 123.234.0.4). Tek bir web sitesinin bile IP adresini hatırlamak zor olduğu için, internetteki her web sitesine benzersiz bir adres atamak için alan adları kullanılır.

Yüksek değerli bir alan adı kısa (5 ila 10 karakter), açıklayıcı ve hatırlanması kolay olmalıdır. Amacınız, hangi alanda olursanız olun hayatta kalmak ise, alan adı oldukça etkilidir ve başarı şansınızı büyük bir seviyeye çıkarabilir veya azaltabilir. İşletme adınızla eşleşen bir alan adı, işletmeye güvenilirlik katar ve işletmenin profesyonel görünmesini sağlar.

Bir iş başarısına katkıda bulunan yüzlerce faktör vardır, ancak iyi bir alan adı kesinlikle her işte rolünü oynayan faktörlerden biridir.

Alan adı, markanın oluşturulmasına da yardımcı olur. İşletme adınız ile aynı alan adınız varsa, markanızı güçlendirir, müşterilerinizin markanızı hatırlamasını ve web siteniz üzerinden size kolayca geri dönmesini kolaylaştırır. Müşterileriniz, eşleşen bir alan adınız varsa, arama çubuklarına işletme adınızı girerek web sitenize kolayca erişebilir.

Ayrıca, gazeteler, TV reklamları, çevrimiçi reklamlar vb. gibi çevrimiçi ve çevrimdışı kanallar için başka birçok pazarlama yöntemi vardır, ancak bunlar yalnızca onlar için ödeme yaptığınız takdirde çalışır. Bir reklam için ödeme yapmayı bıraktığınız anda durur ve bir reklamdan 100 müşteri alıyorsanız, onları da kaybedersiniz. Ancak iyi bir alan adına yapılan yatırım yalnızca bir seferliktir ve bundan istediğiniz kadar yararlanabilirsiniz.

 

Alan adlarının iki önemli noktası

 

1. Bir marka olarak alan adı

Bir işletmeniz varsa veya çevrimiçi/çevrimdışı çalışıyorsanız, her zaman marka adı olarak da kullanılabilecek bir alan adı oluşturmaya çalışın. Örneğin, Amazon bir alan adıdır, ancak aynı zamanda marka adıdır. Kısa, tatlı ve akılda kalıcı.

 

2. Anahtar kelimelere sahip bir marka olarak alan adı

Markanız otomobillerle ilgiliyse ve anahtar kelimeyi de içeren bir alan adı seçebilirseniz, uzun vadede size çok şey kazandırabilir.

Alan adınız ile yalnızca kısa vadeli kazançlar arıyorsanız, tam eşlemeli bir anahtar kelime alan adına sahip olmak da yardımcı olabilir. Ancak uzun vadeli hedefleri olan işletmeler ve web sitesi sahipleri için kesinlikle önerilmez.

 

Sonuç olarak, alan adları farkındalık, itibar ve müşteri tabanı oluşturmada işletmeler için çok önemlidir. İyi bir alan adı, uzun vadede bir işletmeye çok yardımcı olabilir.