2022-yilinin-renkleri

2022 Yılının Renkleri

Shutterstock, geçtiğimiz günlerde yıllık Renk Trendleri Raporu’nun lansmanını duyurdu. Rapor, indirilen milyonlarca görüntüyü ve piksel verilerini analiz ederek, dünya çapında yirmi ülkede en hızlı büyüyen üç rengin yanı sıra trend olan favorileri de tanımlıyor.

Shutterstock.AI, yıllarca dijital reklamlarda yüz milyarlarca yaratıcı veri noktası kullanarak, yeşil tonlarının pazarlamacılar ve reklamverenler için en tıklanabilir renk şeması olduğunu belirledi. Yeşil, sağlıklı bir yaşam tarzına öncülük etmekle ilişkilendirilen temel renktir. Genellikle taze gıda pazarlama materyallerinde bulunur ve çevresel çabaları teşvik eder. Yeşilin görsel paleti etkilediği doğa sahnelerinin Shutterstock'taki indirmeleri, örneğin dağ havası çekimlerinin popülaritesinin %1,396 artmasıyla yıldan yıla arttı. Verilere göre, projelere yeşil bir dokunuş eklemek, kampanyaların performansını artıracak, tıklama oranını ve müşteri dönüşümlerini artıracaktır.

Bu yılki Renk Trendleri Raporu, önceki yıllara göre daha sessiz, minimalist ve yumuşak bir yaklaşım sergiliyor. Gösterişli öne çıkanlar yok, neon vurgular yok, yapay hiçbir şey yok. Sadece sadelik ve ince zarafet var. 2022'de konu renk seçiminde dinginlik. Veriler, tasarımcıların daha sakin tonlara ve yoğun tonlardan uzaklaşmaya yöneldiğini vurguluyor. İşte 2022 için estetiği belirleyen dingin renk üçlüsü!

 

Calming Coral

 

 

Güzel bir gün batımı üzerinde ağır bir filtre gibi hafifçe solan bir şeftali. Bu renk, geçmişin daha parlak, daha temiz tonlarından bazılarına kıyasla rustik, tonlu bir gölgeyi çağrıştırıyor. Sağlık ve mutluluğu tasvir ederken, Calming Coral'ı etki alanınıza koyun. Tasarım çalışmalarında nostaljik bir renk tonu için özellikle tozlu sarılar ve pembelerle iyi rol oynuyor. Veya rahatlatıcı, doğal bir paleti tamamlamak için gök mavisi ile kontrast oluşturmayı düşünebilirsiniz.

 

Velvet Violet

 

Kraliyet orkidesinin kalıcı lüksünü ve zarafetini anımsatan pembe alt tonlu canlı bir mor tonu. Bazı morlar öne çıkar ve bağırır, fakat bu renk fısıldıyor. Yine de 2022'nin trend renklerinin en cesuru, kendini gösterişli hissetmeden dikkat çekiyor. Doğal tamamlayıcısı, zümrüt gibi yeşilin zıt bir tonudur.

 

Pacific Pink

 

Canlılık ve huzurun mükemmel bir karışımını temsil eden bir pamuk şeker pembesi. Yeni yılın getirdiği telaşa rağmen, bu renk durup gülleri koklamak için bir hatırlatma görevi görüyor. Diğer pembe ve şeftali tonlarıyla eşleştirildiğinde harika görünüyor. Adaşı gibi, Pasifik sahilinde güneşin batışını çağrıştırıyor.